U bent hier: WZC Klaverveld

WZC Klaverveld

Doelgroep woonzorgcentrum?

In ons woonzorgcentrum zijn er 136 plaatsen voor huisvesting van ouderen die omwille van ernstige en blijvende fysieke of mentale afhankelijkheid, continue passende zorg en begeleiding nodig hebben.
Omwille van de grote vraag naar opname wordt er steeds voorrang gegeven aan ouderen met een C-, B- of D-score op de katz-schaal. Kwetsbare semi-valide ouderen kunnen wel terecht in onze assistentiewoningen, dagverzorgingscentrum en kortverblijfcentrum. 
 

Aanvraag tot opname?

Elke aanvraag tot opname die u stelt, wordt individueel onderzocht. U wordt uitgenodigd bij onze maatschappelijk werker. Tijdens dit gesprek worden alle noodzakelijke gegevens verzameld en wordt alle opnameadministratie besproken en/of ondertekend.
Er worden enkel ouderen die effectief willen opgenomen worden, ingeschreven op de wachtlijst. Wanneer de oudere hoger op de wachtlijst komt te staan, zal de maatschappelijk werker en een hoofdverpleegkundige nog eens thuis (of in het ziekenhuis) op bezoek komen.
U kan de maatschappelijk werker iedere werkdag bereiken van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u. U hoeft enkel naar het algemeen nummer (050/82 66 36) te bellen en door te vragen naar de sociale dienst. 

Accommodatie?

Er zijn vijf verschillende afdelingen, die gericht zijn op ouderen met een lichamelijke zorg of een mentale problematiek. 
Iedere afdeling bestaat uit een woonkamer waar zowel alle maaltijden als activiteiten doorgaan.
De kamer is gemeubileerd en bestaat uit een aangepast hooglaagbed, nachttafel, permanent oproepsysteem voor hulp, kleerkast, tafel, stoel, zeten, televisie en koelkast. Daarnaast is er ook een individuele badkamer met toilet én douche.
Het is vanzelfsprekend mogelijk om nog enkele kleine meubels mee te nemen van thuis zodat er een huiselijke sfeer kan gecreëerd worden. 
 

Dagprijs?

De dagprijs is vastgesteld op 59,80 euro. Inbegrepen in deze dagprijs is de verzorging en verpleging, de maaltijden, de animatie, het incontinentiemateriaal, de administratieve en sociale hulpverlening … De medicatie, dokterskosten, was van persoonlijk linnen en persoonlijke aankopen (kapper, pedicure, kledij, bistro…) zijn vanzelfsprekend niet inbegrepen in de dagprijs.