U bent hier: KV Klaverveld

KV Klaverveld

 

Wat is een kortverblijf?

Ons centrum voor kortverblijf biedt gedurende een bepaalde periode tijdelijke opvang en verzorging aan zorgbehoevenden.
Een zorgbehoevende kan voor maximum 60 opeenvolgende dagen en maximum 90dagen verspreid over een kalenderjaar opgenomen worden in kortverblijf.
Wij hebben hiervoor 9 kamers ter beschikking. Deze kamers zijn gemeubileerd en beschikken over een aangepast hooglaagbed, nachttafel, permanent oproepsysteem voor hulp, kleerkast, tafel, stoel, zetel, televisie en koelkast. Daarnaast is er ook een individuele badkamer met toilet en douche. 
 

Doel van de opname?

De zorgbehoevende is tijdelijk minder zelfredzaam (bvb gebroken arm)
Ter ondersteuning van de mantelzorger: om de belasting van de zorg te verminderen
Bij afwezigheid van de mantelzorger
Vermijden van sociaal isolement
Als proefperiode: de zorgbehoevende wil ervaren hoe een verblijf in het WZC is
De eigen woning is onvoldoende aangepast voor de (nieuwe) zorgbehoefte 
 
Aanvraag tot opname? 
Elke aanvraag tot opname die u stelt, wordt individueel onderzocht. U wordt uitgenodigd bij onze maatschappelijk werker. Tijdens dit gesprek worden alle noodzakelijke gegevens verzameld en wordt alle opnameadministratie besproken en/of ondertekend.
U kan de maatschappelijk werker iedere werkdag bereiken van 8u30 tot 12u en van 13u tot 16u. U hoeft enkel naar het algemeen nummer (050/82 66 36) te bellen en door te vragen naar de sociale dienst. 
 

Dagprijs?

De dagprijs is vastgesteld op 59,80 euro. Inbegrepen in deze dagprijs is de verzorging en verpleging, de maaltijden, de animatie, het incontinentiemateriaal, de administratieve en sociale hulpverlening … De medicatie, dokterskosten, was van persoonlijk linnen en persoonlijke aankopen (kapper, pedicure, kledij, bistro…) zijn vanzelfsprekend niet inbegrepen in de dagprijs. Logopedie en kinesitherapie zit voor iemand in kortverblijf niet in de dagprijs.