U bent hier: AW Klaverhof

AW Klaverhof

 Wat is een assistentiewoning?

Residentie Klaverhof omvat 48 assistentiewoningen, functioneel ondergebracht in drie woonblokken, verbonden aan het woonzorgcentrum. We geven de kans aan bewoners ouder dan 65 jaar om individueel en zelfstandig te wonen, met een maximum aan privacy en vrijheid. We deden al het mogelijke om de assistentiewoning zo functioneel mogelijk te bouwen met veel aandacht aan het comfort en de veiligheid. 
In een assistentiewoning woont u zelfstandig maar kan u genieten van de diensten van een woonassistent. Bovendien zijn er gemeenschappelijke voorzieningen en vormen van dienstverlening waarop u facultatief een beroep kan doen.

Doelgroep?

De assistentiewoningen staan open voor ouderen die door verschillende redenen niet meer in hun eigen huis kunnen of willen blijven, maar toch nog voldoende zelfredzaam zijn. 

Dagprijs?

De prijs bedraagt 38 euro per dag en omvat de eigenlijke woonvergoeding voor een flat bestaande uit een woonkamer met kitchenette, een badkamer met aangepast sanitair, een berging en twee slaapkamers (kan ook gebruikt worden als slaapkamer en bureau of ontspanningsruimte). Naast de woonvergoeding omvat de dagprijs ook de uitgebreide basisdienstverlening, bestaande uit:
24u op 24u permanentie voor het beantwoorden van noodoproepen
Aansluitpunt voor telefoon, televisie en internet
Onderhoud en energieverbruik van gemeenschappelijke ruimten
Advies bij het vervullen van sociale en administratieve formaliteiten en bij het kiezen en hanteren van hulpmiddelen om de zelfstandigheid te behouden
Bemiddeling met de thuiszorgdiensten
Mogelijkheid tot deelname aan bepaalde animatieactiviteiten
Collectieve verzekering burgerlijke aansprakelijkheid en brandverzekering
Onroerende voorheffing
Onderhoud, herstellingen en keuringen van technische installaties die eigendom zijn van de vzw